Terrassa Arts Escèniques.

Plomes i reclams

Marc Rosich i Roberto G. Alonso / Cia. Elena Martinelli

Dissabte 9 d'octubre de 2021   |    20:00   |    Teatre Alegria   |    60 min.   |    11 euros

Una proclama feminista a través dels principals personatges de la història de la música

 

  • ESPECTACLE EN CATALÀ

A Plomes i reclams descobrim l’arxiu musical de cants d’ocells que una meticulosa ornitòloga ha anat recopilant al llarg de la seva vida. Darrere la seva figura s’amaga Papagena, la dona de l’ocellaire de la Flauta Màgica mozartiana, que va decidir un dia trencar cadenes i abandonar la gàbia a la qual la societat patriarcal la volia condemnar. Ara la coratjosa ocellaire comparteix amb el públic el relat del seu alliberament i ens fa partícips del seu inventari particular de peces dedicades a aus que somien volar en un repertori que va des de les imitacions del barroc fins a refilets més contemporanis. 

Per a Marc Rosich no hi ha res que no sigui possible amb música i humor. Tant pot muntar un concert apocalíptic (Àries de reservat) com un espectacle ornitològic. Acompanyat per alguns dels seus còmplices de bogeries habituals (Roberto G. Alonso, Elena Martinell i Glòria Garcés), s’ha inspirat en trinats, amanyacs i refilets de la història de la música per compondre una proclama feminista.

La seva protagonista és Papagena, l’ocellaire de La flauta màgica de Mozart, farta de ser només una figura decorativa. Cadascun dels cants és un relat de segles de captivitat i dels conquerits aires de llibertat.

 

Pròximament