Terrassa Arts Escèniques.

La moneda

Punt i Seguit Teatre

Dissabte 26 de febrer de 2022   |    20:00   |    Teatre Alegria    |    1h 25'   |    11 euros

Creació local

La Moneda és un projecte de la companyia terrassenca Punt i Seguit Teatre, nascuda el 2007 amb la intenció de dur a escena teatre contemporani, de petit format i d’investigació constant. Un teatre fet a Terrassa, però amb l’ambició de ser representat arreu.

Que aixequi la mà qui mai hagi envejat alguna cosa dels seus amics: la casa, el cotxe, la parella? L’Enric, el Ferran i el Bernat són tres amics que des de fa anys i panys comparteixen una afició molt particular: col·leccionen monedes medievals de la Corona d’Aragó. Monedes d’or i de plata. També des de fa molts anys segueixen un mateix ritual: un vespre de cada mes es troben per sopar i ensenyar-se les noves monedes que han aconseguit. Semblen tres amics ben avinguts, però qui sap si, a part de les monedes, en aquestes trobades s’hi barregen assumptes més personals.

En els seus quinze anys d’història, Punt i Seguit ha fet més de 220 representacions a Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears i ha rebut 223 premis en diverses mostres i concursos. Entre les obres que ha dut a escena hi ha estrenes absolutes de textos catalans, com ara 25 de gener i El traspàs d’Eloi Falguera o La veritat, d’Esteve Eche. També ha estrenat textos internacionals en llengua catalana, com ara Lampedusa, d’Anders Lustgarten.

Eloi Falguera ha rebut 35 premis de direcció en diversos concursos i mostres de teatre en els darrers deu anys. Des del 2015 és crític teatral en diversos mitjans de comunicació com ara Núvol, La Torre, Món Terrassa o Malarrassa. Com a dramaturg ha escrit dues peces: 25 de gener (2012), obra finalista VI Premi Ciutat de Gandia i El traspàs (2017), guanyadora del Premi Josep Ametller- Premis Recvll 2017. I ha dirigit nou muntatges teatrals des del 2006 fins a l’actualitat.