Terrassa Arts Escèniques.

La Seu en Dansa

Dissabte, 25 de març de 2023   |    12 h.   |    SEU D'ÈGARA   |    50 min.   |    Entrada lliure

“La Seu en dansa” és un programa especial d’espectacles de dansa en espais no convencionals que per l’edició del festival Dansa Metropolitana 2023 omplirà la Seu d’Egara.

Dos espectacles de dansa diferents i adaptats al conjunt munumental permetran de descobrir-lo a partir del llenguatge del moviment i la dansa: Otempodiz i Pan y Rosas
Otempodiz és el resultat d’un projecte d’intercanvi i creació artística entre Euskadi i Moçambic que mostra el poder de la dansa per viure el temps en un present absolut; i Pan y Rosas fusiona el flamenc, la dansa contemporània i les danses urbanes en una peça sobre el dret a viure, no simplement a existir, inspirada en les paraules de la feminista sindicalista americana Rose Schneiderman.

“Otempodiz”, Ertza
A Occident, el temps es mesura, es compra, es ven, es planifica i s’organitza… però gairebé sempre es fa curt. En canvi, a l’Àfrica el temps es viu, se’n té, es fa, és un bé que no falta gairebé mai. Otempodiz és el resultat d’un projecte d’intercanvi i creació artística entre Euskadi i Moçambic que mostra el poder de la dansa per viure el temps en un present absolut.

ERTZA neix el 2004 sota la direcció del ballarí i coreògraf Asier Zabaleta, amb l’objectiu d’obrir un nou espai de creació coreogràfica sense lligams ni convencionalismes, creant projectes en col·laboració amb artistes d’altres disciplines. Les seves obres plantegen qüestions sobre les contradiccions humanes i socials i conviden el públic a reflexionar sobre temes d’actualitat. ERTZA ha presentat els seus treballs en països com: Xina, Filipines, Brasil, Perú, Costa Rica, El Salvador, Mèxic, Israel, Rússia, Lituània, Luxemburg, Suïssa, Alemanya, França, Itàlia, Grècia, Polònia, Moçambic, Portugal i Espanya.

“Pan y Rosas” de Tina Martí
Com solia dir Rose Schneiderman: “Volem el dret a viure, no simplement a existir. Hem de tenir pa, però també roses. El que demanem és que no només ens mirin, sinó que ens vegin”. Pan y Rosas fusiona el flamenc, la dansa contemporània i danses urbanes en una peça sobre el dret a viure, no simplement d’existir. Un espectacle inspirat en les paraules de la feminista sindicalista americana Rose Schneiderman

Pan y Rosas està format per Ámbaar Murgia, Esther Calderón, Paloma Ramos (Aina Lanas) i Tina Martí com a intèrprets, les quals busquen l’harmonia entre les danses urbanes, contemporànies i el flamenc a través de la música de Cristina López. Sota la mirada de Tina Martí conjuntament amb la bailaora Katy Fernández i l’Aina Lanas, Pan y Rosas és el primer projecte d’aquesta unió d’artistes que treballa per comunicar, a través de diferents llenguatges, un mateix missatge.

Galeria d'imatges