Terrassa Arts Escèniques.

Projecte Liminar a la Masia Freixa

Diumenge, 12 de març de 2023   |    12 h.   |    MASIA FREIXA   |    60 min.   |    Entrada lliure

El projecte Liminar del Dansa Metropolitana recupera espais arquitectònics del nostre patrimoni cultural, que estan al llindar entre el passat i el futur, i els transforma en espais singulars per acollir intervencions gratuïtes de dansa.

La Masia Freixa s’omple de dansa en un programa triple ple d’energia de la mà de tres coreògrafs. Abans es podrà gaudir de l’actuació especial dels alumnes de les escoles de dansa de la ciutat Arte Dance Terrassa, Estudio de danza Esther Anton i Neit Danza amb coreografia d’Albert Bassas.

“Roda”, Marea Danza
Aquest muntatge, protagonitzat per cinc ballarines, presenta una revisió de la dansa popular valenciana des d’un punt de vista contemporani. Cinc dones alçades i connectades dansen mirant cap endavant per crear una oda a la vida i a la terra i, com cinc peces de fang, participen en el ritu artesanal de girar el cos per ser energia, potència i emoció. Una aproximació al folklore amb què aquesta singular companyia connecta amb les seves arrels, una obra que ha estat guardonada com a millor espectacle de carrer als premis AAEE IVC 2021.

Marea Danza és una companyia de flamenc i dansa espanyola, creada el 2014, que pretén acostar aquestes disciplines a la creació contemporània. I ho fa de manera global, donant la mateixa importància a la dramatúrgia, la dansa, l’escenografia i la imatge, mitjançant un llenguatge escènic actual. Sota aquests principis ha estrenat, a més de Roda, els espectacles Relieves, Amelia (un premi a FETEN 2018) i Rebel·lió (millor espectacle per a xiquets i xiquetes dels premis AAEE IVC 2021).

“The Vitruvian Human” de Valentin Alfery
El retrat humà de Leonardo da Vinci amb dimensions corporals idealitzades en relació amb el cercle i el quadrat és el punt de partida artístic i esdevé objecte d’investigació per a l’intèrpret solista. Una peça que fusiona el breakdance i la dansa contemporània sobre la recerca d’ideals i el fracàs de la perfecció a la dansa, la coreografia i la improvisació.

Valentin Alfery és un ballarí i coreògraf autodidacta procedent de la comunitat d’estil de street/club. Durant els seus inicis a l’escena de la jam i la batalla europea, va començar a treballar com a ballarí autònom en projectes de teatre el 2004. Juntament amb Dušana Baltić, és el cofundador i codirector de la companyia de dansa austríaca Hungry Sharks. Després del seu primer gran treball escènic en solitari Falling (2009), ha participat en la gravació de set llargmetratges, la performance de dansa submarina Zeitgeist i diverses peces curtes amb els Hungry Sharks, així com creacions en contextos acadèmics o basats en projectes.

“EuTierria&Rhythm” de Fàtima Campos i Oriol Roca
Un lloc acotat, un temps limitat, un espai on l’arquitectura i la natura es troben espontàniament amb la dansa de Fàtima Campos i la música en directe d’Oriol Roca en una experiència d’harmonia i de caos, reflex de la nostra relació amb el món i amb allò que tenim a tocar.

Fàtima Campos, ballarina i coreògrafa, que recorre el seu camí en la creació i la interpretació compartint estudis i paisatges amb la música en directe, el teatre, el circ, el videoart i la poesia. L’acompanya Oriol Roca, músic de jazz, compositor i dissenyador de so, que en les seves obres suggereix experiències auditives úniques que desafien el públic a través de la utilització de l’espai i mitjançant elements d’espontaneïtat, inclosa la improvisació.

Galeria d'imatges