Terrassa Arts Escèniques.

Above

Gastón Core

Diumenge, 12 de març de 2023   |    18 h.   |    TEATRE ALEGRIA   |    50 min.   |    11€

Above és una investigació estètica i coreogràfica que parteix d’una alteració de dinàmiques, espais i imatges de la dansa kathak alhora que analitza imatges d’allò que és sagrat, de gestos i moviments que les persones fan servir per provocar en sí mateixes un sentiment de devoció.

És, també, un intent per descriure des de la forma d’aquesta dansa desconstruïda, la cerca d’allò místic i la nostra necessitat de connectar amb els altres en moments de canvi.
Després de la creació del Díptic del Desert, projecte coreogràfic on a partir d’un mateix enfocament metodològic Gastón Core posa a dialogar un solo, The Very Last Northern
White Rhino
, (Co-producció Festival GREC de Barcelona, ​​nominat a Millor Sol i Millor Intèrpret pels Premis de la Crítica) i una peça de grup, Chorus (Co-producció Dansa Metropolitana), i ens enfronta a una nova producció tornant al format de solo en col·laboració amb l’excel·lent intèrpret i mestra de Kathak Shreyashee Nag.

D’alguna manera, aquest projecte converteix el Díptic en una Trilogia. Si a The Very Last Northern White Rhino, l’individu està enfrontat al grup, a Above es col·loca al centre del grup, amb el públic a tres bandes, dirigint-lo en un viatge cap a allò meditatiu, no mitjançant allò estàtic sinó mitjançant el moviment constant, circular i envoltant. En aquest només s’incorpora la paraula com a eina expressiva, poètica i com a recurs sonor i musical. La música de la peça està creada en col·laboració amb la intèrpret que utilitza el seu instrument vocal, entrenat en cant indi, per traslladar-nos, juntament amb una investigació sobre la forma de la dansa kathak, a espais-temps a mig camí entre allò tradicional i allò contemporani, entre allò místic i allò popular.

Pròximament