Terrassa Arts Escèniques.

Azul petróleo

Iron Skulls Co.

Dissabte 26 de març de 2022   |    20:00   |    Teatre Principal   |    60'   |    20 euros

Fins a quin punt estem disposats a sacrificar la nostra individualitat per mantenir el sentiment de pertinença a un grup? Una actual exploració d’aquest dilema a través de la dansa urbana i el llenguatge corporal.

Azul petróleo és una recerca a través de l’instint, una reflexió sobre com la pertinença a un grup pot afectar l’expressió de la nostra naturalesa humana individual.

Amb aquesta nova creació, el col·lectiu de dansa Iron Skulls explora com afecta i pot afectar el desenvolupament tecnològic a l’expressió i el control dels instints i llibertats humanes; com s’argumenten les teories de l’acte de la domesticació, en determinats moments històrics; com els instints naturals i els impulsos de l’individu han estat apaivagats i sacrificats en pro de l’èxit individual, grupal i social. En l’actual situació de pandèmia, s’ha observat com diversos governs han aplicat mesures de monitoratge i control en la població amb la bona intenció de controlar la propagació del virus. A través del seu llenguatge corporal nascut de la dansa urbana, el col·lectiu crea una atmosfera distòpica on investigar aquests ineludibles dilemes. Quanta de la nostra individualitat estem disposats a sacrificar amb la condició de sobreviure com a espècie? I en cas de sobreviure i evolucionar, En què ens convertirem? En què es convertirà l’espècie humana?

Iron Skulls és un col·lectiu de dansa format l’any 2005 a Barcelona, els seus inicis els trobem al grup de breakdance Bboying. Consolidat professionalment el 2013 es compon de ballarins de diverses àrees de l’Estat espanyol i és conegut pel seu peculiar estil, que atreu diverses disciplines i investiga contínuament els límits del moviment.