Terrassa Arts Escèniques.

Els ulls de l’etern germà

La perla 29

Dissabte, 4 de novembre de 2023   |    20 h.   |    TEATRE ALEGRIA   |    1 h 30 min.   |    16,50€

L’acció d’aquesta faula d’aires orientals se situa en unes terres exòtiques i llunyanes, i en el temps potser encara més llunyà en què l’excels Buda habitava la terra dels Bigwaghesos. Virata és un respectat i temut guerrer, conegut amb el nom de “llampec d’espasa”, que defensa la legitimitat del Rei Rajputa en les cruentes lluites fratricides del Regne. Ell sol conduirà els exèrcits reials a la victòria, però pagarà un preu molt alt: durant la lluita mata sense saber-ho el seu propi germà. La mirada dura i penetrant del germà assassinat a la batalla quedarà eternament i inevitable gravada a la seva ànima i ja no coneixerà el repòs ni la tranquil·litat. Virata decideix no tocar mai més les armes ni fer res que pugui restar tanta llibertat a un altre home: l’acció d’un mateix pot afectar negativament a l’altre, i mai no és prou justa.

Aquesta convicció el farà embrancar- se en un llarg periple a la recerca de la justícia i la llibertat, l’intent (potser infructuós) de viure en aquest món suspenent l’acció i sense causar efectes en la vida dels altres. A partir del relat homònim de Stefan Zweig, us presentem aquesta gran faula sobre les accions vitals, el desig, els lligams amb els altres i, en defi nitiva, sobre com viure en un món compartit. Què és i quines conseqüències tenen les accions dels homes a la terra? On rau la veritable llibertat de l’individu? En ell mateix o en el compromís amb allò que fa? Un dilema que Stefan Zweig planteja d’una manera preciosa i gairebé universal.

Fitxa Artística:
Text: Stefan Zweig
Traducció: Marisa Siguan
Direcció i espai: Oriol Broggi
Amb: Òscar Muñoz i Santi Ricart
Música: Marc Serra
Llums: Pep Barcons
Projeccions: Francesc Isern
Ajudant de direcció: Sara Sors
Revisió de text 2023: Ramon Vila
Assessorament de text 2002: Lluís Quintana
Veu: Moisès Broggi
Construcció escenografia: Taller d’escenografia Castells
Tècnic funcions: Guillem Carbonell
Regidora: Chiara Palladino
Tècnics de muntatge: Gerard Tubau, Joan Camprodon, Fer Acosta, Roger Blasco i Marco Ruggero
Atenció al públic: Núria Ubiergo i Eva Cartañà
Disseny cartell: Enric Jardí, a partir dels dissenys originals per la Sala Beckett temporada 2001-2002
Fotografies: Bito Cels
Agraïments: Bruno Oro, Òscar Intente, Carlota Subirós, Víctor Molina, Marc Antoni Broggi, Estrella Miró, Dani Klamburg i Moisès Broggi. I també al Toni Casares i a tots els equips de la Sala Beckett.

Tràiler

Pròximament