Terrassa Arts Escèniques.

Encara hi ha algú al bosc

Col·lectiu Cultura i Conflicte

Dissabte 5 de març de 2022   |    20:00   |    Teatre Principal   |    1h 40'   |    20 euros

Espectacle subtitulat i amb audiodescripció

Ha acabat la guerra per a les supervivents i per als fills i les filles nascuts de les violacions de la guerra dels Balcans?

El relat de les supervivents de la violència sexual en la guerra dels Balcans en diàleg amb l’autoficció de la dramaturga Anna Maria Ricart Codina i l’equip de Cultura i Conflicte.

Va succeir en el cor d’Europa, a dues hores d’avió de Barcelona. Aquí gaudíem de l’eufòria olímpica. A Sarajevo l’havien viscut un any abans. De sobte, la televisió ens servia imatges dels camps de concentració a Bòsnia i Hercegovina, barrejades amb el recompte de medalles olímpiques a Barcelona. El novembre de 2020 es complien vint-i-cinc anys des que va acabar oficialment aquella guerra, en la qual entre 25.000 i 50.000 nenes i dones van ser violades com a estratègia de neteja ètnica. Però la guerra per elles no ha acabat, continua present en els seus cossos, en els seus fills, en la seva vida quotidiana… i també, en la falta de justícia. Totes reclamen justícia encara avui, vint-i-cinc anys després i que s’escolti la seva veu.

El Col·lectiu Cultura i Conflicte és un equip multidisciplinari de professionals que creu en la capacitat de la cultura com a motor de diàleg i reflexió i com a eina de transformació social.

“Elles són les protagonistes del nostre muntatge. Nosaltres… potser només hem de fer allò que no vam fer quan tocava, escoltar-les”. ANNA MARIA RICART, autora.

Encara hi ha algú al bosc