Terrassa Arts Escèniques.

Frank

Clara Manyós i Xesca Salvà

Diumenge, 6 de novembre de 2022   |    18h   |    Teatre Alegria   |    45 min   |    9€

Al acabar la funció es realitzarà al bar de Teatre Alegria el taller “Petites crítiques” per jugar totes plegades una estona més i comentar l’espectacle. Aquesta taller te una durada de 35 minuts i és gratuït.

En la perfecta maquinària d’una dictadura de quadrats erigida trepitjant la llibertat del triangles, dels cercles i de tota la resta de formes, Frank convida el públic a entrar al seu món i seguir les seves normes. Un joc escènic i un exercici de memòria i de reflexió per a infants de més de 7 anys sobre el feixisme i les dinàmiques dictatorials, per veure fins on s’estenen encara ara en la nostra societat.
Tal com diu Ximo Abadía, l’autor de Frank.
La increïble història d’una dictadura oblidada: “A nosaltres, ens toca recordar el passat per mirar cap al futur”.
Proposem un espectacle sobre els jocs perversos del poder, sense gaire paraules però amb moltes imatges i sensacions que, tot i semblar extretes d’un món imaginari, repassen la història real del dictador Francisco Franco i els moments més crus de la dictadura, fins arribar a la democràcia. En un present que es ven com a exitós però amb molta amnèsia col·lectiva, intentem mirar cap al futur a través del riure, però un riure que fa moure les coses importants i pensar, amb l’esperança que les nenes i els nens surtin amb ganes de desenterrar tot allò que encara hi ha sota i que no para de fumejar: la llibertat, la seva i la dels altres.
Clara Manyós i Xesca Salvà