Terrassa Arts Escèniques.

Les irresponsables

Dirigit per Sílvia Munt

Dissabte 30 d'abril de 2022   |    20:00   |    Teatre Principal   |    1h 25'   |    20 euros

Espectacle amb audiodescripció i subtitulació

La Lila té quaranta anys i l’ha deixat la parella. La seva amiga, la Núria, i la Fabi, la seva germana, se l’emporten a passar un cap de setmana a fora de la ciutat a una casa que els han deixat uns coneguts. A canvi de la casa, una única condició: vigilar que el gos dels veïns no es cagui al jardí. Amb aquest divertida i a la vegada absurda premissa comença Les irresponsables.

Hi ha un dia en que necessitem imperiosament ser irresponsables. Una comèdia que parla sobre la ambigüitat dels desitjos, la fragilitat de l’amor i totes aquelles coses inconfessables que només poden surar entre amigues. I tu, què faries per ajudar a una amiga? Fins on series capaç d’arribar? Un seguit de circumstàncies converteixen un cap de setmana normal en una obra de teatre hilarant escrita per l’argentí Javier Daulte i sota la direcció de Sílvia Munt. Una comèdia d’embolics, un cap de setmana amb les amigues on la situació escala minut a minut.

Javier Daulte és guionista, dramaturg i director de teatre. Va ser fundador i integrant del ja dissolt grup Caraja-ji de Buenos Aires, Argentina. Ha rebut més de vuitanta distincions tant en l’àmbit nacional com fora del país. Les seves obres, totes elles considerades comèdies dramàtiques, han contribuït a la renovació del teatre a Buenos Aires i a Barcelona, introduint en el seus arguments elements fantàstics i de gènere dins d’una construcció hiperrealista que es manifesta a través de diàlegs àgils i creïbles. Com a director destaca per l’extraordinària dinàmica de les seves posades en escena i la precisa direcció d’actors. Ha rebut nombrosos premis i distincions, entre els quals destaquen el Premi Ciutat de Barcelona 2006, el Premi Konex de Platí al millor director de teatre de la dècada 2001-2010 i diversos Ace de Oro.

Sílvia Munt és actriu, directora de cinema i de teatre i guionista. Després d’una extensa carrera com a actriu, amb més de cinquanta pel·lícules i un Premi Goya pel seu paper a Alas de mariposa, l’any 2001 va fer un gir a la seva trajectòria i va passar a dedicar-se principalment a la direcció, tant de pel·lícules com de documentals i de teatre.

“Aquesta és una nit on tres amigues fan una travessia moguda, sacsejada per una aparent víctima. No hi ha res més perillós que un individu humiliat, o potser, no hi ha res més horrorós que evidenciar que ja no t’estimen. O potser, el pitjor sigui, que per no patir, de vegades ens amputem, amb un fi bisturí, les pròpies emocions… Segurament és més fàcil no escoltar allò que sentim i no haver de plantejar-nos on és el límit del que està ben fet i el que està mal fet.” SÍLVIA MUNT, directora.