Terrassa Arts Escèniques.

Muerte de un viajante

Amb Imanol Arias

Dissabte 18 de juny de 2022   |    20:00   |    Teatre Principal   |    1h 10'   |    27 euros

Espectacle en castellà. Audiodescripció

Una reflexió sobre l’ésser humà i l’estafa que és creure en el somni americà, un clàssic que és tan vigent avui com ho era quan el va escriure.

Tanca la programació de Terrassa Arts Escèniques aquest clàssic de la dramatúrgia contemporània. El Teatre Principal acull Muerte de un viajante, amb la que Arthur Miller es va atrevir a qüestionar per primera vegada sobre un escenari el somni americà a través d’una reflexió demolidora sobre l’ésser humà.

Willy Loman és un comerciant que ha entregat tot el seu esforç i carrera professional a l’empresa per la qual treballa. El seu únic objectiu és proveir d’una vida millor a la seva família, a la que vol també inculcar l’ambició per triomfar i progressar en l’escala social. Loman és un treballador infatigable que amb seixanta-tres anys, esgotat i exhaust després d’una vida sense descans, veu com la seva posició dins l’empresa perilla. La seva productivitat ha caigut en picat i la relació amb els seus caps ha empitjorat. A més, el seu matrimoni no passa per un bon moment i la relació amb els seus dos fills amaga un secret antic que amenaça l’estabilitat familiar. La crueltat del capitalisme salvatge on les persones valen allò que poden produir, la frustració pels somnis no complerts, la falta de comunicació dins la família, la necessitat de triunfar i ser acceptat a la societat són els eixos sobre els quals pivota l’obra.

Natalio Grueso n’ha fet l’adaptació sobre el text original, que queda plasmada sobre una escenografia excepcional i un vestuari on predominen els grisos omplint de significat la vida que es representa, absent de color. El viatjant de l’obra és Imanol Arias, interpretar aquest personatge de gran complexitat i molts matisos és un dels reptes més grans de la seva carrera professional. Dirigeix la peça Rubén Szuchmacher, un dels grans mestres de l’escena iberoamericana. Amb més de cinquanta anys de carrera a la seva esquena ha participat habitualment als principals festivals de tot el món.