Només entren a l’espectacle els nens i les nenes. Els familiars podran observar des de fora del dispositiu. Només cal comprar entrades pels nens i nenes. Edats més adients: 6-10 anys.
Conduït per una paleontòloga, un rave gegant i una DJ que orquestra fenòmens meteorològics amb l’ajuda de tota la maquinària teatral per recrear-los, l’obra vol connectar les criatures amb el clima, la terra, els orígens i reflexionar sobre com n’és de necessari també sortir dels nostres aixoplucs. Prendre consciència de la cadena que fa possible la vida, la mort, la matèria, la descomposició que alimenta les llavors que donen fruit per seguir amb el cicle de la vida. I tot a través d’una festa en una cova, una rave de llums, sons i purpurina!
Després de la funció, els infants i les seves famílies podran reflexionar sobre la seva vivència en un taller que vol acostar la crítica teatral al públic infantil. El taller serà moderat per l’Alícia Gorina, responsable del servei educatiu del Teatre Lliure.
El clima ha marcat l’evolució de les espècies, els llocs que hem pogut habitar, la cultura. Durant milers d’anys les nostres avantpassades van ballar i cantar celebrant l’origen de la vida i nosaltres seguim buscant respostes al sentit de la nostra existència. RAVE és una proposta de l’escenògrafa Sílvia Delagneau per a públic infantil que parla dels cicles naturals, la construcció d’aixoplucs i les convencions escenogràfiques. Una celebració en què la maquinària del teatre pren vida. Un espectacle participatiu i un ritual comunitari, amb què els infants faran un viatge sensorial a través de les quatre estacions, per retrobar-se en comunió amb el temps.
Les Petites crítiques són un material d’acompanyament que vol apropar la noció de la crítica teatral als infants, no per formar crítics professionals sinó perquè les eines que fa servir la crítica fomenten una actitud activa de l’espectador que ens sembla imprescindible d’incentivar. Despertar el sentit crític permet mirar d’una altra manera el món més enllà del teatre. Ajuda a qüestionar-se les coses, a entendre la complexitat i la confrontació d’idees. També és un exercici per (re)pensar l’obra, tornar a l’experiència des de l’anàlisi fent l’acció de rememorar allò viscut. Per aconseguir-ho, els dossiers de Petites crítiques relacionen els espectacles programats amb determinats aspectes del llenguatge escènic.
Fitxa artística:
Idea i direcció: Sílvia Delagneau
Dramaturgia i textos: Albert Arribas
Intèrprets: Clara Aguilar DJ Anabel Labrador paleontòloga Carles Pedragosa Rave
Espai escènic: Max Glaenzel
Vestuari: Marcos Morau
Maquillatge: Roosevelt Jiménez
Il·luminació: Raimon Rius
So i música original: Clara Aguilar
Ajudant d’escenografia: Paula González
Ajudant de vestuari: Manuel Mateos
Alumna en pràctiques d’il·luminació: Maria Gómez (Coreografia i Interpretació del Conservatori Superior de Dansa de l’ITB)
Dibuixos originals per als telons: Jordi Castells
Confeccions: A.I.T (Rata Penada), GADGET SFX (orelles de la Rata Penada), Taller Goretti (Rave), Mari Carmen Soriano (Mary Anning) i Nina Pawlowsky (barret de Mary Anning)
Agraïments: Marc Permanyer, Bàrbara Glaenzel i Adrià González
Producció: Teatre Lliure