Terrassa Arts Escèniques.

Una noche sin luna

Juan Diego Botto

20 de novembre   |    18:00   |    Teatre Principal   |    1h 45'   |    20€

NOMÉS DISPONIBLES ENTRADES PER A CADIRES DE RODES

Juan Diego Botto sobre textos de Federico García Lorca

Una noche sin luna és una peça commovedora i sorprenent que ens parla de Lorca des d’una sensibilitat del segle XXI, com si el mateix Federico estigués avui aquí entre nosaltres.

Una noche sin luna és una obra en la qual ens acostem als aspectes menys coneguts de la vida i l’obra de Federico García Lorca. El viatge que planteja la funció no és un viatge arqueològic sinó una manera de conèixer a través de la seva obra la nostra pròpia realitat. D’aquesta manera l’obra es converteix en una peça viva, atrevida i dinàmica en la qual la paraula de Lorca, la seva vida i el seu món, serveixen de mirall del nostre. L’obra recull entrevistes, xerrades i conferències de Federico García Lorca així com fragments de les seves obres. A través d’aquests i de la dramatúrgia de Juan Diego Botto és el mateix Lorca qui, en primera persona, ens acosta al seu món.

Amb molta ironia, emotivitat i sentit de l’humor l’autor va relatant el seu pas per la residència d’estudiants, les crítiques rebudes per Yerma, la seva experiència en La Barraca, la seva relació amb la premsa, els seus amors, la tensió dels seus últims anys, i amb tot això ens anem acostant a temes com el paper de la dona sota la seva mirada sempre poètica i reivindicativa, la necessitat de la llibertat artística i d’expressió, la lluita per la llibertat d’identitat sexual, o la importància de la memòria i les arrels.

Té sentit parlar de Lorca avui? Parlar de Lorca avui és parlar de nosaltres mateixos. I aquesta obra pretén fer-ho des de l’honestedat i el sentit d’espectacle.

Tràiler

Pròximament