Terrassa Arts Escèniques.

Yerma

Teatre Lliure

Dissabte, 4 de febrer de 2023   |    20 h.   |    TEATRE PRINCIPAL   |    90 minuts   |    27€

Aquest espectacle s’ofereix amb servei d’audiodescripció i subtítols.

Amb Joan Amargós, María Hervás, David Menéndez, Bàrbara Mestanza, Isabel Rocatti, Yolanda Sey i Marta Ossó.

Juan Carlos Martel Bayod, director del Teatre Lliure, adapta aquest clàssic de Federico García Lorca. Amb espai escènic de l’artista visual Frederic Amat, música original de Raül Refree i l’assessoria en moviment de la ballarina Lali Ayguadé, entre d’altres.

Yerma és la protagonista i dona títol a una de les peces més aplaudides de Federico García Lorca. Un poema tràgic en tres actes que mostra el conflicte intern d’una dona que no aconsegueix ser mare. Ella viu aquesta frustració en un entorn que fa indispensable la maternitat en una dona casada, les principals funcions de la qual són la casa i els fills. I dins seu, l’instint maternal lluita contra la repressió i l’obligació imposada.

La pressió social sobre la dona és un tema recurrent de l’autor, especialment en la maternitat, les aparences o la fatalitat del destí. I és present en les tres peces que conformen la trilogia rural: Bodas de sangre (1933), Yerma (1934) i La casa de Bernarda Alba (1936). Tres tragèdies que uneixen mite, poesia i realitat en tres retrats de dona alhora oprimida i alliberada.

Espectacle en castellà.

Galeria d'imatges

Pròximament